Allereerst de beste wensen voor 2019! Onderstaand de handleiding van de salarismutaties en aanpassingen van de maand december. | Salaris aan

Januari 2019

aanpassingen

Allereerst de beste wensen voor 2019!

Onderstaand de handleiding van de salarismutaties en aanpassingen van de maand december.

Salaris aanpassen

De collectieve salaris aanpassing kan direct op de portal worden ingevoerd bij "alle salarissen muteren".

Andere mogelijkheid is om automatisch een Excel te vullen met de huidige salaris gegevens, en deze aan te vullen met de nieuwe salaris gegevens. Onderstaand de link naar de handleiding (die ook op de HELP omgeving is te vinden).

De Excel kan door de werkgever op een veilige manier worden geüpload in de portal. De adviseur krijgt hiervan een mededeling om de geüploade Excel verder te verwerken. Deze geüploade Excel is tevens een "importsjabloon", zodat er alleen een controle hoeft plaats te vinden en daarna kan worden geïmporteerd.

Dit sjabloon staat bij elke organisatie "aan" onder de naam: "Salaris template automatisch vullen 2018_2019"

Franchises

De franchises bij de Pensioen- en Nabestaandenpensioen regelingen zijn aangepast. Let op voor die regelingen met een afwijkende franchise, deze moet u handmatig aanpassen.

Overige bedragen

Centraal zijn de volgende bedragen aangepast:

·         Minimumlonen

·         Maximering Pensioensalaris

Als adviseur dient u eenmalig voor uw totale klantenbestand de volgende waarden op te nemen:

Zodra u de WIA loongrens en het ANW bedrag heeft ingevoerd, kunt u met 1 druk op de knop de betreffende waarde "doorschieten" naar alle regelingen binnen uw portefeuille (ps: die hiervoor in aanmerking komen) . Zie hiervoor de handleiding.

Nmbrs

Ondertussen hebben we de salariskoppeling met Nmbrs ter hand genomen. Deze maand denken we dit gerealiseerd te hebben.

Mijnpensioenoverzicht.nl

Vanuit mijnpensioenoverzicht.nl kan een XML bestand worden gedownload wat automatisch kan worden ingelezen in de Financiële Planner van EBlinC. Deze aanpassing zal vandaag of morgen beschikbaar zijn.

EBLINC Team

Marianne Thiadens

David Harpe

Maarten Boerhof

Noach van Beusekom

Patrick Keukens

Gerrit-Jan van Dalen