In de bijlage vind je de handleiding hoe er een ClientId en een ClientSecret aangemaakt kan worden voor de koppeling. De werkgever moet dan het gedeelte volgen “Cobra API cliënt toevoegen”.

Wanneer ze de API Cliënt aanmaken dienen ze de onderstaande GET requests aan te vinken:

• Organization
  • Person
  • CurrentEmployment
  • EmploymentHistories
  • SalaryEmployment
  • Addresses
  • EmailAddresses
  • PhoneNumbers
  • PaymentInformations
  • CitizenServiceNumber
  • DynamicList
  • TimeSchedule
  • TimeScheduleHoursPerDay

Het kan zijn dat de functie niet beschikbaar is of nog niet werkt, dit heeft er dan mee te maken dat de klant de Cobra API module nog niet afneemt, hier zijn namelijk extra kosten aan verbonden. Zie hieronder de uitleg van Cobra welke ook in de handleiding staat:

Cobra API dienst aanvragen

Wanneer de hierboven beschreven taak niet werkt, betekent dat je de dienst Cobra API nog niet hebt afgenomen. Dit is een extra module in onze dienstverlening waar aanvullende kosten voor in rekening worden gebracht.

Wil je hiervan gebruik maken, druk dan op de knop Email SD Worx voor activeren Cobra API., vul je gegevens in en druk op Versturen. De accountmanager van SD Worx zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

================================================================

In bijlage handleiding Cobra API en voor Testomgeving  Cobra

FAQ Cobra / Loket

Vraag: Krijgen wij via EBLinC via de koppeling met Cobra een mutatie uit dienst als deze datum uit dienst bij aanvang arbeidsovereenkomst al wordt ingevuld in Cobra?

Antwoord: Nee wanneer de datum uit dienst al bij het in dienst komen ingevuld is dan komt er geen uit dienst mutatie mits de datum uit dienst wijzigt. De datum uit dienst zal al gelijk in het systeem staan en omdat de datum niet wijzigt komt er dus ook geen mutatie.

Vraag: Bij Loket is de bestaande koppeling uitgebreid met de uitwisseling van partner en kind gegevens. Gebeurt dit automatisch, of moeten wij de koppeling dan opnieuw aanzetten, of nog anders?

Antwoord op vraag 2: In principe komen de partner en kind gegevens gewoon mee in de koppeling mits de klant ook gebruik maakt van de koppeling binnen Loket. De klant dient het product gezin aan te zetten, dit kan op de volgende manier:

Beheer-->Beschikbaar product totaal dan product Gezin (22) aanzetten. Op medewerker niveau kan de info nu gevuld worden onder tabblad Persoon en dan naar onder scrollen totdat je de blokken Partner en Kind ziet staan.

LET OP: Nieuwe medewerkers komen pas over de lijn binnen in de maand waarin zij indienst treden!